maanantai 15. kesäkuuta 2015

Sosionomit reisussa: Reissun viimeinen päivä 22.5

Viimeisenä päivänä nukuimme hieman  pidempään. Pakkasimme tavaramme valmiiksi luggage roomiin ja lähdimme hyvissä ajoin hostellilta koulu n:o 260een. Koulunsa päättävät nuoret olivat järjestäneet upean päätösjuhlan jota pääsimme seuraamaan. Tapio on tehnyt yhteistyötä luokan kanssa jo useita vuosia, joten päivä oli hänellekin varsin koskettava. Nuorista huomasi kuinka tärkeä hahmo Tapsa oli heidän kouluvuosiensa varrella ollut. He olivat aidosti iloisia nähdessään Tapsan jälleen opiskelijoiden kanssa heidän luonaan.































 Juhla oli todella hienosti suunniteltu ja toteutettu ja siihen oli selvästi nähty paljon vaivaa. Kaikki upeat esitykset olivat hyvin harjoiteltuja ja sujuvia. Tilaisuus oli koskettava ja nuorten pitämistä puheista huokui ilo, mutta samalla myös haikeus.




 Juhlan jälkeen lähdimme syömään. Tässä vaiheessa porukka oli jo melko uuvuksissa, kuten kuvasta voi päätellä. :) Syömisen jälkeen olikin aika hakea kimpsut ja kampsut hostellilta ja lähteä kohti Suomea. Matkustimme Allegrolla Lahteen ja siellä meitä odottikin tuttu ja turvalliinen Tamkin paku. Yhden aikaan yöllä olimme jo takaisin Tampereella.


Kaiken kaikkiaan reissu oli upea ja unohtumaton kokemus. Koimme asioita, joita tavallinen turisti ei pääse kokemaan ja näimme paikkoja, joihin emme luultavasti olisi ikinä muuten päässeet tutustumaan. Vaikka reissu oli rankka, selvisimme siitä ehdottomasti parhaan mahdollisen porukan voimin. Tuimme toinen toisiamme ja osasimme ottaa kiireen ja stressaavat tilanteet huumorilla. Lähtiessäni en osannut kuvitella, kuinka upea ja ikimuistoinen matkasttamme tulisi. 
Saimme matkalla myös aivan uudenlaista näkökulmaa työhön ja opintoihimme. Oli mielenkiintoista nähdä, kuinka erilaista sosiaalialan työ voi olla naapurimaan rajan toisella puolen. Opimme paljon asioita, joita jokainen on varmasti pohtinut pitkään vielä kotiinpaluun jälkeenkin. Reissun saattoi päätökseen yhteinen kokoontuminen Tampereella. Jaoimme ajatuksia ja annoimme palautetta kahvin merkeissä. Tämän upeampaa päätöstä ei kouluvuodelle olisi voinut toivoa.

 





Kaikki Sosionomit reissussa -blogin valokuvat ovat räpsittyjä by Taija Leivo, Petri Leinonen sekä Sinikka Joutsi

Taija


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti