maanantai 8. kesäkuuta 2015

Vastavalmistunut Miia Autio miettii jo jatko-opintoja

MITÄ KUULUU? Sosionomiksi (AMK) opiskellut Miia Autio iloitsee keväästä, kesästä ja opintojen päättymisestä. Nyt voi ottaa vähän rennommin.
Autio saa todistuksen käteensä Tampereen ammattikorkeakoulusta kesäkuun viimeisenä päivänä.
– Päättötyöni valmistui sen verran myöhään, että ehdin kevään toiseen valmistujien ryhmään.
Onko sinulla töitä?
”Olen työsopimuksella kesäkuun loppuun asti Sinikellossa, joka on erityistä tukea tarvitsevien kehitysvammaisten päivätoimintapaikka Kalevantie 7:ssä. Heinäkuun Sinikello on kiinni ja siksi ajaksi menen kehitysvammaisten tilapäishoitokoti Tulppaanikotiin Hervantaan. Sen jälkeen jatkan taas täällä .
Mitä Sinikellon päiviin sisältyy?
”Teemme paljon retkiä, askartelemme ja kuuntelemme musiikkia. Meillä on myös aktiivisesti toimiva lukupiiri.
Miten kehitysvammaisiin suhtaudutaan?
”Joskus huomaa, kun kuljemme kaupungilla, että ihmisten on vaikea suhtautua luonnollisesti kehitysvammaisiin. Aina ei tiedetä, mitä sanoa tai miten käyttäytyä. Se on ymmärrettävää, jos ei ole ollut kehitysvammaisten kanssa tekemisissä. Luonnollinen suhtautuminen on sitä, mitä he odottavat.
Jatkuvatko opintosi?
”Tarkoitus on niin. Mielessä on ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnot, koska esimiestehtävät sosiaalialalla kiinnostavat kovasti. On kiva kehittää itseään. Olen valmistunut jo aiemmin Suomen nuoriso-opistosta nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi peruskoulun jälkeen. Olin pari vuotta töissä Helsingissä ennen kuin hain ja pääsinTampereelle opiskelemaan.
Mitä pidät kaupungista?
”Tampere on osoittautunut aivan ihanaksi ja kauniiksi kaupungiksi. Eron Helsinkiin huomasin heti ensimmäisenä päivänä. Ihmiset ovat täällä avoimia ja ystävällisiä. Jopa julkisen liikenteen bussikuskit moikkaavat ja toivottavat iloisesti hyvää päivän jatkoa.
Sano kaunis sana!
”Onpa vaikea valita kaunein. Niitä on niin monta, mutta tällä hetkellä sanon Vapaus.

Miia Autio suuntaa vapaa-aikanaan mieluiten luontoon. – Teen kahden koirani kanssa pitkiä lenkkejä (kuva: Helinä Kanninen)

Miia Autio

syntynyt Suonenjoella 1990
sosionomi (AMK) Tampereen ammattikorkeakoulusta 2015
nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja Suomen Nuoriso-opistosta 2009
elää rekisteröidyssä parisuhteessa
harrastaa ulkoilua ja lenkkeilyä koirien kanssa, tällä hetkellä käy myös toisen koiran kanssa pentukurssilla koirakoulussa

(Teksti:http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/290248-vastavalmistunut-miia-autio-miettii-jo-jatko-opintoja)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti