maanantai 15. kesäkuuta 2015

Sosionomit reissussa:21.5 Yhä Pyhässä Pietarissa

Seuraavana aamun olikin taas aika herätä uuteen ja tapahtumarikkaaseen päivään. Tänään olisi luvassa Prijut Transit -turvatalo sekä poikien lastenkoti.

















Aamukahvit hörpittiin matkalla, sillä emme jostain syystä olleet myöhässä vaan ylimääräistä aikaakin löytyi




Saara on onnellinen uusista laseistaan.





Kierroksen jälkeen pääsimme viettämään aikaa lasten kanssa. Olimme ottaneet suomesta mukaan t-paitoja ja kangasvärejeä sekä helmiä ja lankaa. Nämä taisivat olla menestys. Lapset ja nuoret maalasivat paitoja ja jopa aluksi hieman epäileväiset pojat saatiin mukaan ystävärannekkeiden tekoon. 
 
 

 

 

 

 Trancit Prijutin jälkeen menimme syömään. Tuhtien lounaiden jälkeen oli jälleen aika suunnata kohti seuraavaa paikkaa, joka oli poikien lastenkoti. Valitettavasti lähes kaikki pojat olivat koulussa, joten tapasimme heistä vain muutaman. Johtaja kuitenkin kierrätti meitä tiloissa ja kertoi heidän toiminnastaan. Ymmärryksemme oli heikohkoa, sillä yhteistä kieltä ei johtajan kanssa löytynyt. Hän kertoi venäjäksi ja me koetimme parhaamme mukaan ymmärtää jotain. Sen verran ainakin ymmärin, että kyseessä oli koti jossa orvot pojat voivat asua ja johtaja kuvailikin työntekijöiden olevan pojille kuin uusia vanhempia. Paikka oli todella mielenkiintoinen ja mieleenpainuva ja minua jäi harmittamaan, ettemme saaneet tilaisuutta viettää aikaa poikien kanssa.

 

 
 
 
 
 
 Lastenkodin jälkeen suuntasimme hostellille. Meillä jäi hieman vapaa-aikaa ennenkuin lähdimme yhdessä syömään buuzia, eli nyyttejä ja laulamaan "nää on mun nyytit" kappaletta. (kts. youtube)

 
 
 

Nyytit olivat minulle erittäin positiivinen kokemus. Toisin kuin muut, en ollut kauhean innoissani menossa syömään näitä todella epämääräisen kuuloisia eriskummallisia nyyttejä. Rohkaistuttuani hieman kiskoin nyytit sisuksiini ja ne olivatkin aivan loistavia! Suosittelen nyyttejä muillekin. Muistaakseni koko konkkaronkka oli nyytteihinsä erittäin tyytyväinen. Ruokailun jälkeen lähdettiin illalla vielä katsastamaan vähän Pietarin yötä. Kävimme kahdessa baarissa, Honey and Money sekä jossain Fish alkuisessa paikassa jonka nimeä en muista. Molemmat paikat olivat oikein viihtyisiä. Fish alkuisessa paikassa oli jamit ja toinen toistaan jännempiä ja parempia esiintyjiä sinne lavalle kapusikin. Parhaiten jäi mieleen pikkuinen mies todella pikkuisen ukulelensa kanssa. 


 

 

 Taija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti