maanantai 15. kesäkuuta 2015

Sosionomit reissussa:Aina mun pitää - päivä Viipurissa 19.5


Allegro tiputti meidät Viipuriin ja siellä sitä sitten oltiin keskellä vierasta kulttuuria. Ensivaikutelma oli hyvä. Ihana kaupunki ja ihania babuskoita myymässä elintarvikkeita kadun varrella.




































Viipurilaiset miehet selvittelemässä erimielisyyksiä

 Ensimmäisenä päivänä vierailimme nuorten talolla, jossa Dimitri kertoi meille heidän toiminnastaan. Talolla on muutamia toimipisteitä ja useita erilaisia "klubeja" nuorille. Dimitri esitteli meille tiloja ja kertoi mm. tanssi-, taide-, sekä musiikkiklubeista. Kierroksen jälkeen Dimitri pakkasi meidät kahteen autoon. Ilmeisesti kollegansa kanssa hän kyyditsi meidät yhteen muista toimipisteistä, Appelsiiniin. Appelsiini oli tila, jossa nuoret voivat viettää aikaa, pelailla ja hengailla vapaasti.



















































Nuorisotalon jälkeen lähdimme paikallisten tyttöjen opastamana hostellille. Majottauduttuamme söimme pikaisesti matkalla ja lähdimme kohi seuraavaa kohdetta, joka oli turvatalo Dikoni.
Blinejä tilailemassa




























Talo jonka alakerrassa Dikoni sijaitsi















Dikonin johtaja ja lapsia














Pietu leikkimässä Dikonin lapsien kanssa. :)













Dikonissa pelattiin polttopalloa koko porukan voimin










































Dikonissa johtaja kertoi meille heidän talonsa toiminnasta. Kahvittelujen ja jutustelujen jälkeen pääsimme viettämään aikaa lasten kanssa. Aluksi leikimme yhdessä sisällä. Lauloimme Jos sun lysti on laulua niin suomeksi kuin venäjäksikin ja leikimme lapsille tuttua tyynyleikkiä jonka he opettivat meille. Leikkien jälkeen lähdimme ulos pelaamaan polttopalloa. Lähtiessämme saimme upean musiikkiesityksen, kun kaksi Dikonin asukasta lauloivat ja soittivat meile.
Dikonin jälkeen lähdimme syömään ja katsomaan Euroviisuja. Tästä päivästä taisi kaikille jäädä päällimmäiseksi mieleen Dikonin valloittavat lapset.


































Taija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti