sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Tutustumiskäynti Laser Tilkkaan Helsingissä 8.11.2012



Kirjoittaja Merja Hoseus, Sos-yamk opiskelija

Laser Tilkka on yksityinen suomalaisomistuksessa oleva terveydenalan yritys, joka on perustettu vuonna 2009. Kokonaisuuteen kuuluvat em. lisäksi Sairaala Tilkka, Silmä Tilkka sekä Rintasyöpä- ja melanoomakeskus. Laser Tilkan erityisosaamisaluetta ovat ihon laserhoidot sekä suonikohjujen vaahtoruiskutus- ja laserhoidot. Sairaala Tilkassa tehdään erikoisalojen vaativia sekä nopeita päiväkirurgisia toimenpiteitä. Silmä Tilkka keskittyy kaihikirurgiaan. Toimitilat (2000 neliömetriä) ovat Helsingissä, entisen sotilassairaala Tilkan tiloissa, jossa on täysin uusittu leikkausosasto. 

Ylilääkärinä toimii yrityksen perustaja Tom Schröder, joka on tehnyt Suomen ensimmäisen sappileikkauksen tähystämällä vuonna 1990.  Vuonna 2004 hän aloitti uudet suonensisäiset ultraääniohjatut hoidot. Laser Tilkassa toimii 40 erikoislääkäriä, jotka ovat samalla myös yhtiön asiakkaita ja henkilökuntaan kuuluu 32 terveydenhuollon ammattilaista. Asiakkaita tulee paljon myös ulkomailta, kuten Norjasta ja venäläisten osuus kasvaa koko ajan.  Myös Ahvenanmaalta tulee asiakkaita erityisesti nuoria naisia rintasyöpäleikkauksiin. Erikoisuutena Laser Tilkassa on, että rintasyöpäleikkauksessa rinnan rekonstruktio voidaan tehdä samassa leikkauksessa kuin syöpäkasvaimen poisto.

Mielenkiintoista oli kuulla, että henkilökunta tekee suurimmaksi osaksi 60 – 80 %:sta työaikaa. Tämä on henkilöstön omaan valintaan perustuvaa. Yritys on työaikojen suhteen erittäin joustava ja he ovat huomanneet sen olevan valttikortti silloin, kun on vaikeaa saada työntekijöitä. Tämä vaatii tietenkin jonkin verran enemmän henkilökuntaa, mutta heillä on erittäin hyvä keikkarinki jokaisessa yksikössä, eikä ongelmia työaikojen sovittelemisessa ole. Kaikille on myös aina perehdytys työhön. He painottavat työnhakijan osaamista, työkokemusta, asiakaspalvelu- ja myyntihenkisyyttä sekä persoonaa. Kielitaitoa ei erityisesti painoteta, sillä talossa on aina joku kielitaitoinen, mutta ellei ole, käytetään tulkkia.

Yrityksen perustamisen jälkeen henkilökunnan vaihtuvuus on ollut hyvin pientä. Ylihoitaja kertoi, että heillä ei ole tarkoitus kasvattaa vain isoa yksikköä, vaan he hakevat töihin oikeaa tyyppiä. Henkilökunta on hyvä rekrytoija ja heidät myös palkitaan onnistuneesta rekrytoinnista. Palkkaus on pääkaupunkiseudun keskitasoa ja lopullisesti siitä päättää johtoryhmä.

Aiemmin yrityksessä työskenneltiin tiimeissä, mutta systeemi uudistettiin, koska tiimeistä tuli liian itsenäisiä ja yhteistyö kärsi. Nyt kullakin kerroksella on henkilökohtainen vastuuhenkilö. He ovat esimiehiä, jotka ovat valmiudessa melkein koko ajan, mutta heidän välillään yhteistyö toimii, eikä sitä koeta raskaana velvoitteena

Esittelyssä tuli esiin asiantuntijuus ja se oli tarkasti ja hyvin rakennettu kokonaisuus. Erityisen vaikutuksen yrityksessä teki valoisa ja avara heräämö sekä toimivilta vaikuttavat leikkaussalit. Vanhan Tilkan tilat oli hyvin hyödynnetty ja kaikkialla aisti innostavan ja positiivisen ilmapiirin. Tämä näkyi myös siinä, että henkilöstöllä oli hyvät mahdollisuudet koulutuksiin ja työhyvinvointiin panostettiin. Henkilöstölle tarjottiin mm. lounasetu, kuntosalipalveluja ja alennuksia Laser Tilkan palveluista.  Kerran kuukaudessa, työpäivän jälkeen perjantaina vietetään ”happy hour”, jolloin hetki istutaan ja vaihdetaan kuulumisia, viinin tai muun juoman kera. Juhlista mainittakoon vielä vuosittaiset henkilöstön rapujuhlat!

PS (kirjoittanut UMK):   Jos tämmöinen vähän pulskempi ihminen haluaa antaa itselleen joululahjan, niin kierroksella näimme semmoisenkin laserlaitteen, joka säteilyttää rasvat pois. Elikkä vyötäröstä lähtee sentti tai pari – ilman kirurgin veistä siis. Pani harkitsemaan. Osa henkilöstöstä onkin mukana vapaaehtoisessa kokeilussa, jossa kahdeksan viikon seurataan, mitä tämä laserhoito, kuntosali sekä yhden päivittäisen aterian korvaaminen vähäkalorisella ruoankorvikkeella saa aikaan. Että ei kun työhakemuksia vetämään, neljä hoitajan paikkaa on juuri avoinna Laser Tilkkaan mol.fi –palvelussa.


Laser Tilkan henkilökuntaa ja opiskelijaryhmän edustajia (ylihoitaja Riia Siivikko ensimmäinen vasemmalta, Merja Hoseus toinen oikealta). Kuva Seija Telaranta




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti