keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Japanilaista ruokaa, origameja ja suomalaista pyttipannua!



Kuten aiemmin onkin tullut ilmi, syksyn aikana Tamkissa on ollut vierailulla japanilaisia opiskelijoita Shikoku Gakuin yliopistolta. Päätimme meidän ”tuutoreiden” kesken järjestää japanilaisille vaihto-oppilaille mukavan suomalaisen illan syyslomaviikon keskiviikkona. Kaikki me, Sanni Kuikka, Jenna Tyrväinen ja minä, Eveliina Anttila olimme mukana, mikä oli mahtavaa!

Alkuilta meni suomalaisen ruuan merkeissä. Olimme Sannin kanssa väkertäneet pyttipannun alusta asti itse, kyllä itse tehty on vain parempaa ;-) Lisäksi tarjoilimme raejuustoa ja salaattia. Juomaa joimme tietenkin Muumi-mukeista.  


Ruoka maistui hyvin, vaikka se olikin aika erilaista, mihin he olivat tottuneet. Kaikki tuli syötyä, vaikka ryhmässä oli kaksi kasvissyöjää.
Sillä aikaa, kun muut söivät, oli kaksi vierailijoista juosseet keittiöön, ja alkaneet valmistaa jotain. He pyysivät meidät mukaan valmistamaan kolmion muotoisia riisisnackeja.

Riisi oli maustettu japanilaisella mausteella, ja se oli violettia! Hauskan värinen massa muotoiltiin tosiaan kolmion muotoisiksi, kuulemma siksi, että siten se on helpompi syödä.
Kun tämä tarjoiluastia vietiin pöytään, se tyhjeni minuuteissa! Täytyy myöntää, että nämä olivat kyllä todella hyviä.
Ehkä pitää joskus mennä käymään japanilaisessa maustekaupassa…
Riisikolmioiden lisäksi japanilaiset tarjoilivat meille Miso-keittoa, joka sisälsi merilevää ja tofua. Tämä keitto tehtiin niinkin yksinkertaisesti, kuin lisäämällä kiehuva vesi kuppiin, jossa ainekset ovat kaadettuina! Varsinkin Sanni piti keitosta kovasti ;-)
Ruokailuhetken jälkeen tytöt toivat pöytään Origamivihkoja ja ohjeita. Yhdessä aloimme työstämään niitä. Vaihto-oppilaat olivat tietysti todella hyviä niiden rakentamisessa, meitä taas sai ohjata kädestä pitäen. Valitettavasti kommunikointimme oli hieman tökkivää, sillä opiskelijoiden kielitaito ei ollut kovin hyvä. onneksi heidän mukanaan oli professori, joka pystyi selvittämään ongelmakohdat. Kumman hyvin myös elekielellä pystyy ymmärtämään, mitä toinen haluaa sanoa, vaikka itse kieli onkin hukassa!

Teimme montakymmentä erilaista origamia, mutta kaikista parhaiten minulle jäi mieleen iso, tähdenmuotoinen origami, jonka tekemiseen meitä osallistui neljä henkilöä. Origamin tekemiseen tarvittiin 12 paperia. Siinä maton reunalla, pienessä ympyrässä taittelimme, kokosimme ja ihastelimme aikaansaannoksiamme!

Ennen lähtöään japanilaiset ystävämme lahjoivat meidät. Lahjojen mukana oli muun muassa japanilaisia pyyhekumeja, tarroja, lämpötyynyjä ja tietysti origameja. Lisäksi professori Kataoka antoi heidän yliopistonsa kuulakärkikynän ja japanilaisen, käsin tehdyn pöytäliinan. 

Jos meillä ”tuutoreilla” oli mahtava viikko, niin varmasti oli heilläkin! Tämä ilta kruunasi ainakin minun syyslomaviikkoni, sillä tämä oli kolmas ja viimeinen päivä, kun kuljin heidän mukanaan. Sain lähes heistä jokaisesta ystävän, ja pidämme vieläkin yhteyttä facebookin kautta. Menisin mukaan uudelleenkin, mahtava kokemus!

Kuvat ja teksti: Eveliina Anttila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti