perjantai 29. huhtikuuta 2011

Sosiokulttuurisen innostamisen toimintaa Kölvissä

MISTÄ KYSE: Sosiokulttuurinen innostaminen – Kyseisellä toiminnalla pyritään edistämään yksilön omaa osallistumista ja sitoutumista toimintaan ja sen tavoitteiden toteutumiseen. Olennaista on, että toiminta on yksilölle itselleen merkityksellistä. Innostajan tehtävänä on kohdejoukon tietoisuuden herättäminen, joka tarkoittaa, että kohdejoukko tulee tietoiseksi, että omalla vaikuttamisella ja osallistumisella on mahdollista muuttaa asioita suotuisampaan suuntaan.

MISSÄ: Kölvissä 12.4.2011 – Kölvi on monikulttuurinen poikatyöyksikkö ja Setlementtinuorten Hämeen piiri ry:n ylläpitämä. Toiminta tukee murrosikäisinä maahan muuttaneita 12-20v. pakolaispoikia.

MITÄ: Vaaliteema - Sosiokulttuurisen innostamisen toimintamme tavoitteena oli herättää kohdejoukkomme tietoisuutta oman vaikuttamisen mahdollisuudesta äänestämällä eduskuntavaaleissa, jotka olivat samaisella viikolla kun toimintaa toteutettiin. Paikallaolijoista vain kolmella henkilöllä oli äänioikeutta, sillä suurimmalla osalla ei ollut vielä Suomen kansalaisuutta ja suurin osa heistä oli alaikäisiä. Tästä huolimatta moni heistä oli innokkaita keskustelemaan esimerkiksi siitä, minkälaisia yhteiskunnan muutoksia pitäisi tehdä ja miten yksilö voisi vaikuttaa niiden toteutumiseen. Ryhmämme jäsenet pyrkivät jatkuvaan dialogiin, eli tasa-arvoon, avoimeen vuorovaikutukseen ja omalta osalta kunnioittamaan nuorten mielipiteitä. Mielestämme toiminnan tavoitteet toteutuivat sosiokulttuurisen innostamisen tavoitteiden mukaisesti, sillä koetimme parhaamme mukaan tuoda pojille esille, että heillä jokaisella on taatusti omat keinot päämääriensä toteuttamiseen. Jälkeenpäin saimme kuulla, että kaksi poikaa, joiden kanssa teimme toimintapäivänä vaalikoneen, kävivät myöhemmin äänestämässä.

Sospeda 13: Jouni Laaksonen, Johanna Sulonen, Kaisa Nieminen, Melina Mäntylä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti