perjantai 29. huhtikuuta 2011

Sosiokulttuurinen innostaminen Leinolan koulun 6b-luokalle

Teimme sosiokulttuurisen innostamisen projektin Leinolan koululla kuudesluokkalaisille oppilaille 18.4. Paikalla oppilaita oli 27. Kävimme aikaisemmin kyselemässä oppilailta, mitä he haluaisivat tehdä ja mitä eivät haluaisi tehdä, jos tulisimme pitämään heille liikuntatunnin. Lähes yksimielinen vastaus oppilailta oli kaupunkisota. He halusivat jotain, mitä eivät yleensä liikuntatunneilla tee. Toiveena oli rento ja leik-kimielinen hauskanpito koko luokan kesken.

Tavoitteenamme oli saada nuoret liikkumaan yhdessä ja tekemään yhteistyötä. Halusimme, että nuoret unohtaisivat perinteiset roolinsa ryhmässään ja pystyisivät heittäytymään hauskanpitoon liikunnan merkeissä. Vaikka peruskoulun opetussuunnitelmassa on tiettyjä pakollisia sisältöjä, voisivat opettajat joskus poiketa niistä ja ottaa oppilaat mukaan suunnitteluun.

Suunnittelimme tunnin kulun nuorten toiveiden pohjalta. Pelasimme aluksi kaupunkisotaa oppilaiden toiveiden mukaan tytöt vs. pojat. Tämän jälkeen siivosimme porukalla salin ja vaihdoimme liikunnallisiin leikkeihin, joihin olimme tutustuneet luovien menetelmien liikuntatunneilla.

Tuokio oli kaikin puolin onnistunut ja saimme kiitosta sekä oppilailta että luokanopettajalta. Nuoret olivat tyytyväisiä siihen, että heidän mielipiteitään ja ajatuksiaan kuunneltiin ja otettiin huomioon. Vaikka ryhmä oli vilkas ja äänekäs, hallitsimme tilanteen ja saimme kontaktin nuoriin.

Nitta, Beatta, Anni, Amanda, Petra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti