tiistai 5. tammikuuta 2010

Ympäristöystävällisesti junalla Tallinnasta Berliiniin


Ympäristöystävällisesti junalla Tallinnasta Berliiniin?

Ei ihan vielä, mutta ehkäpä piankin. Rail Baltica on nimittäin hyvällä alulla. Tallinnasta Riikaan ei ole päässyt junalla 11 vuoteen. Tutkija Santeri Junttila (Helsingin yliopisto) sai tietää, että pitkään puuttunut junayhteyden osa Tallinnan ja Valgan välillä valmistuu vuodenvaihteeksi 2010. Vain aikataulut tökkivät. Kun uusi juna Tallinnasta saapuu Valgaan, matka loppuu siihen. Aikataulujen mukaan Riian juna olisi lähtenyt asemalta puoli tuntia aiemmin.

Junttila päätti saada aikaan aikataulumuutoksen. Hän sai internetissä rekrytoitua avukseen virolaisia ja latvialaisia asiasta kiinnostuneita. Yhdessä paikallisten rautatieyhtiöiden Edelaraudtee ja Pasažieru Vilciens kanssa hän sai sovittua, että latvialainen juna lähtee puoli tuntia myöhemmin kuin se tähän asti on tehnyt. Ja nyt kun Tallinnasta saatiin uusi junaliikenne, niin yhteys alkoi pelata vuodenvaihteesta alkaen.

Matkan hinta jää reilusti alle 20 euron. Ja kun ottaa huomioon ympäristöystävällisyyden, niin kyseessä on tosi hyvä juttu, siitäkin huolimatta että Tampereelta on myös lentoyhteys olemassa.

Ensimmäisellä junamatkalla 1.1.2010 mukana ollut Ulla-Maija Takkunen toivottaa junailijoille hyvää matkaa!

Lisätietoja
Facebook ryhmä "I'll take the first train Tartu-Valga-Riga 1 Jan 2010!"
http://www.baltic-course.com/eng/transport/?doc=19440

1 kommentti:

  1. On myös Facebook-ryhmä "Pro Rail Baltica" mm. kaikille niille, jotka haluavat nopeat junayhteydet Suomesta keski-Eurooppaan.
    Hienoa Ulla-Maija, kiva tietää että tuolla ensimmäisellä reissulla oli TAMKinkin edustus. Itse kykenin olemaan vain hengessä mukana.

    VastaaPoista