sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Insinööriopiskelijat sosionomiopiskelijoiden tukena IT-asioissa


TAMKin tietotekniikan opiskelijat auttavat opinnäytetyön tai muiden tietokoneella tehtävien töiden kanssa kamppailevia sosiaalialan opiskelijoita. Insinööriopiskelijat ovat sosionomiopiskelijoiden tukena Pyynikintien toimipisteessä huhtikuun jokaisena keskiviikkona kello 15-17. IT-työpaja löytyy kirjaston aulasta. 

Sosionomiopiskelijoita auttavat ensimmäisen vuoden insinööriopiskelijat Antti Eteläaho, Juho Itä ja Jori Loikkanen sekä toisen vuoden insinööriopiskelija Petri Moisio. Heiltä saa tukea muun muassa Office-ohjelmien käyttöön. Asiantuntevaa IT-apua on tarjolla opintojen edistämiseksi, ei siis esimerkiksi vapaa-ajan tietokoneongelmiin liittyen. Inssiopiskelijat antavat opastusta myös sanelimiin, kännyköihin sekä videolaitteisiin.

Insinöörien ja humanistien logiikka kohtaavat
 
Sosiaalialan lehtori, CDS-suunnittelija Tapio Salomäki on ollut virittämässä tietotekniikan ja sosiaalialan opiskelijoiden yhteistä työpajaa CDS- sekä Campus Conexus II -hankkeiden hengessä.
- IT-työpajan myötä kohtaavat insinöörien logiikka ja humanistien logiikka. Samalla korostuu vertaistuen merkitys, Salomäki toteaa.
Sosionomiopiskelijat saavat työpajasta arvokasta apua ja hyödyllisiä vinkkejä, mutta yhteistyöstä hyötyvät myös tulevaisuuden insinöörit.
- Saamme työpajatoiminnasta opintopisteitä ja lisäksi hyvän mielen, tietotekniikan opiskelijat naurahtavat.

Insinööriopiskelijat juurillaan Pyynikillä

IT-työpajan yhteistyö on sikälikin historiallista, että sen myötä insinööriopiskelijat palaavat juurilleen. Insinöörikoulutusta on järjestetty Suomessa sata vuotta, ensimmäisenä Tampereen teknillisessä opistossa. Opinahjo toimi vuodesta 1915 lähtien Pyynikintiellä juuri samassa rakennuksessa, jossa tänään koulutetaan TAMKin sosionomiopiskelijoita.
(Lähde: www.insinooritsatavuotta.fi)
Kuvassa vasemmalta insinööriopiskelijat Antti Eteläaho, Juho Itä sekä Jori Loikkanen. Kuvasta puuttuu Petri Moisio. Kuva: Tapio Salomäki

1 kommentti: