sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Kolmas kerta toden sanoo!

Meidän PALSOS14-ryhmän retkikoulu pidettiin heti koulun alkaessa, joten meillä ei ollut pitkää aikaa suunnitella tätä reissua, vaikka mihin sitä olisi edes tarvittu. Leirin kohteen piti alun perin Torppa Siivikkalassa, seuraavaksi kaavailtiin Seitsemiseen lähtemistä, mutta lopulta Juhalta(opettaja tutoriltamme) tuli ilmoitus, että lähdemme Kintulammen majalle.

Tässä koulussa todennäköisesti jokainen meistä on tottunut, että tilanteet elää, joten tämä ei meitä isommin haitannut. Valmisteluun liittyvät tehtävät oli jaettu yhteisessä tapaamisessamme ja hommat hoitui näissä ryhmissä. Minun kunniani oli osallistua tulenteko-ryhmään, eli pääsimme Ilpon ja Tuulan kanssa huolehtimaan, ettei hohdokas liekkimme sammu.

Leiripaikalle saavuttiin syksyisellä ilmalla soramontun halki ja tavaroita sai kantaa reippaasti satoja metrejä. Periltä löytyi mukavan oloinen isohko tupa ja sauna lammen rannalta. Näissä olosuhteissa käytiin perinteisiä nimileikkejä ja pelailtiin vähän erilaisia pallopelejä. Palautetta edellisen vuoden opinnoista, ja tulevaisuuden odotuksia pääsi rustaamaan seinälle. PALSOS14 ei pelännyt esittää kritiikkiä, joten erilaisista hämmentävistä asioista päästiin keskustelemaan ja tuomaan mielipiteitä julki. Isona plussana täytyy mainita, että meidän porukalla tuntuu olevan hyvä henki, uskon ja toivon sen säilyvän jatkossakin.

Illan lähestyessä olikin ruokaryhmä valmistellut herkullista leirimättöä ja me tulenkantajat pääsimme puhaltamaan yhteen hiileen saunanpesää sytytellessä. Puhtain punaisin poskin ja täydellä mahalla istuskeltiin tuvassa ja käytiin monenlaisia hauskoja ja vähemmän hauskoja juttuja läpi.

Leirikoulu oli ainakin omasta mielestäni erittäin kiva juttu ja näytti siellä muillakin olevan kivaa - hyvä meidän joukkue!


Juuso Korhonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti