perjantai 1. lokakuuta 2010

Külaskäik Tartusse

Hyvinvointi- ja sosiaalipalvelujen yksikön opettajat matkailivat Tartossa 23.9. – 25.9.2010. Matkalla verkostoiduimme, kansainvälistyimme ja virkistäydyimme. Tarto on perustettu 1224 ja se on viihtyisä, vireä n. 100 000 asukkaan kaupunki Emajoen varrella. Vireydestä kertoo se, että asukkaista yli viidesosa on opiskelijoita.

Fysioterapian, bioanalyytikan, radiografian ja sädehoidon koulutusohjelmien opettajat tutustuivat omien alojensa kohteisiin ja me sosiaalialan opettajat teimme pikaisen käynnin Tarton yliopistoon. Tarton yliopisto on kunnianarvoisa opinahjo ja se on perustettu 1632.



Varsinaiset vierailukäynnit suuntautuivat Tarton lelumuseoon ja Ensi- ja turvakotiin. Lelumuseo on Nalle Kukkatassun koti. Kuvassa Kukkatassu vasemmalla.



Lelumuseon teatteritalon sisäänkäynti.










Lelumuseo http://www.mm.ee/index2.html yllätti ja ihastutti meidät monipuolisuudellaan ja viehättävyydellään. Museossa on esillä leluja, joilla virolaiset lapset ovat leikkineet kautta aikojen. Lisäksi näytteillä on mm. taidenukkeja ja maailman eri kansojen matkamuistonukkeja. Museosta löytyvät myös viimeisen puolen vuosisadan aikana Virossa valmistettujen animaatioelokuvien hahmot. Leikki- ja askartelumahdollisuuksia löytyy näyttelytiloista, leikkihuoneesta, animaationukkien työpajasta sekä kesäaikaan myös sisäpihalta. Tänä vuonna on avattu lelumuseon teatteritalo, jossa lapset ( ja aikuisetkin ) voivat katsoa esityksiä, osallistua nukketeatteriin sekä erilaisiin teatteri- ja leluaiheisiin toimintoihin.



Opet turvallisesti Ensi- ja turvakodin pyöreän pöydän ympärillä

 Iltapäivällä vierailimme Tarton Ensi- ja turvakodissa, joka on olut tärkeä yhteistyökumppanimme jo vuodesta 1992. Talon johtaja esitteli meille toimintaa, tiloja ja yhden asiakasperheen. Kurkistimme myös talon alakerran saunaan, joka on rakennettu yhteistyössä meidän sosiaalikasvattajaopiskelijoiden kanssa. Ensi- ja turvakodissa on n. 300 asiakaskäyntiä vuodessa. Lapset tulevat erilaisten perhekriisien, kodittomuuden, ja turvattomuuden vuoksi ensi- ja turvakotiin. Talo tarjoaa väliaikaista tukea ja suojaa ja lapset lähtevät sieltä joko omiin koteihinsa, sijaisperheisiin tai lastensuojelulaitoksiin. Ensi- ja turvakoti on ollut ja on erinomainen harjoittelupaikka sosionomiopiskelijoille.

Nägemiseni ! Tuija Salo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti